Toeters & Bellen ook bij Uitweekend Amersfoort

UItweekendDe culturele organisaties van Amersfoort openen het op zondagmiddag 11 september het culturele seizoen 2016  met leuke activiteiten voor jong en oud. Ook Toeters & Bellen doet mee aan Uitweekend Amersfoort met een programma van gratis muzikale activiteiten en proeflessen. Zin  in een workshop gitaar? Of wil je een harp van dichtbij bekijken? Kom dan op zondagmiddag 11 september naar Stadscafé De Observant!

In het kader van Uitweekend Amersfoort organiseert Toeters & Bellen in samenwerking met Het VioolLab, Muziekschool Amersfoort, ’t Muziekhuis en MIA Music op zondag 11 september 2016 vanaf 13.00 uur diverse kinderworkshops en demonstraties van instrumenten in Stadscafé De Observant. Er zijn o.a. workshops gitaar, viool en percussie. Ook kunnen kinderen kennismaken met allerlei andere instrumenten zoals de harp, de cello en de trompet.

Tijdens Uitweekend Amersfoort in De Observant is er o.a.een workshop Viool van Het VioolLab. Bij deze muziekschool van Miriam Veeger wordt aan kinderen vanaf twee jaar en volwassenen de liefde voor de viool en muziek bijgebracht.
De workshop percussie is in handen van Harke de Vlas van MIWorkshop met Het VioolLabA music aan de Utrechtseweg. Bij dit Centrum voor muziek kun je terecht voor muziekles op verschillende instrumenten, waarbij samenspel en plezier voorop staan. De gitaar en de harp kunnen kinderen uitproberen bij docenten van Muziekschool Amersfoort. Ook de trompet is van de partij en bij Mirjam Daalmans van de celloklas mag je de cello uitproberen. Een vioolbouwer laat zien hoe een viool wordt  gemaakt.
Alle workshops en presentaties vanaf 13.00 uur zijn gratis en reserveren is niet nodig. Wees wel op tijd want vol is vol!
Locatie: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort.

Nog veel meer te doen!
Tijdens Uitweekend Amersfoort is in de rest van het centrum ook van alles te doen. Je kunt bijvoorbeeld gratis de tentoonstelling Mondriaan & Liu Ye bezoeken in het Mondriaanhuis of de famillietentoonstelling Cold Cases Amersfoort in Museum Flehite. Ook worden er leuke workshops, previews en activiteiten georganiseerd bij onder andere Flint, Theater de Lieve Vrouw, het Eemhuis en Fluor.

Kortom: Uitweekend Amersfoort is een dag voor jong en oud, een dag om te genieten van alles wat Amersfoort te bieden heeft op het gebied van kunst, muziek en cultuur. Kijk voor meer informatie op www.uitweekendamersfoort.nl!

 

Comments are closed.