Kinderconcert Carnaval der Dieren

“Wat zal ik vandaag eens gaan doen?” denkt de Leeuw in de dierentuin, zodra hij gapend wakker wordt. Het is vakantie, de dierentuin is leeg. Hoog tijd voor alle dieren om, net als in elke vakantie, de benen eens te strekken. De Leeuw loopt zijn verblijf uit om één voor één de kooien van de andere dieren te openen. En wat een vreemde
taferelen komt hij dan tegen…

Carnaval der dieren

 

Pianisten Daan en Anne-Maartje lopen met de leeuw mee langs de dieren van de dierentuin en vertellen en laten alle dieren met hun piano tot leven komen.

En de kinderen gaan mee, tijdens een interactief concert, waarbij ze zelf ook hard nodig zijn, om de leeuw wat inspiratie te geven hoe hij ook al weer moest brullen en hier en daar zelfs mee te zingen met de pianisten.
Centraal staan delen uit ‘Le Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saënts, oorspronkelijk als grapje geschreven om de draak te steken met zijn collega-componisten. Daarnaast klinken nog schitterende stukjes van Ravel, Fauré en zelfgeschreven dieren.

 

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje LemereisAnne-Maartje (1989) is componist en pianist. Ze studeerde compositie bij Jeroen D’hoe en Caroline Ansink en volgde tijdens
haar Masteropleiding ook pianolessen bij Henry Kelder aan het Utrechts Conservatorium.
Anne-Maartje runt een eigen lespraktijk in Utrecht en Amersfoort.
In haar lessen is altijd veel aandacht voor improvisatie en compositie en jaarlijks bundelt zij een boek met eigen composities
van haar leerlingen. Daarnaast is ze actief als uitvoerend musicus, zowel solo als in verschillende ensembles.

 

Daan van den Hurk

Daan van den Hurk

Daan van den Hurk (1987) is pianist en componist. Hij studeerde in 2011 cum laude jazz piano en klassiek piano af aan het Utrechts Conservatorium bij o.a. Bert van den Brink, Cor Bakker en Hans Eijsackers. Daarna studeerde hij verder voor zijn Master in klassiek piano (in het excellence-programma) bij Henry Kelder en in klassiek compositie bij Jeroen D’Hoe.
Daan speelt concerten als begeleider en solist in zowel de klassieke muziek, hedendaagse muziek, jazz en lichte muziek en als uitvoerder van zijn eigen werken en andere nieuwe composities, waaronder werken speciaal voor hem geschreven. Daarnaast is Daan een bevlogen pianodocent bij muziekschool Ceres in Utrecht.

 

Wanneer: zondag 11 september
Start: 12.00 uur  (Observant open vanaf 11.30 uur)
Kosten: € 3,50 voor kinderen en € 5,- voor volwassenen.

Bestel hier je tickets