Archief

Het Muziekfestival van Toeters & Bellen vond plaats op zondag 4 oktober in Stadscafé De Observant in Amersfoort.

Kijk hier voor een foto-impressie

 

Dit was het programma

deuxcel_quatremains_2

DeuXcel

12.00 uur – 12.45 uur Kinderconcert QuatreMains
Tijdens kinderconcert QuatreMains maken kinderen op een humoristische manier kennis met de cello en het warme geluid van dit instrument. Het concert wordt uitgevoerd door deuXcel. Dit duo maakt (cello)muziek toegankelijk, ook voor mensen die bijna nooit een concertzaal bezoeken.

workshop ik teken wat ik hoor

Ik teken wat ik hoor

13.30- 14.30 uur  Workshop ‘Ik teken wat ik hoor’
Muziek kan verschillende beelden en sferen oproepen.  Ontwerpster Clarissa Vis laat kinderen dat ervaren in de workshop Ik teken wat ik hoor.  Begeleid door pianomuziek  in verschillende muziekstijlen, gespeeld door Anne-Maartje Lemereis,  gaan de kinderen tekenen op muziek.

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje en 2 leerlingen

15.00 – 15.15 uur   Een eigen geluid
Leerlingen van componist en pianodocent Anne-Maartje Lemereis spelen hun eigen composities op piano.

Francien en Corien15.15 – 15.30 uur  Kater Boris op de Balkan
Boris de kater belandt per ongeluk in Rusland en beleeft daar spannende avonturen. Met Francien Post (fluit), Corien van den Berg (piano) en Elaine Konkelaar (verteller). Zij zullen je laten horen dat zij met hun instrumenten kunnen kwinkeleren als een vogeltje, huilen als een wolf en grommen als een woeste tijger… Een voorproefje van het kinderconcert op 6 maart 2016 waarin het publiek kan kennismaken met muziek uit Oost-Europa.

Introductielessen

Altijd al een keer een viool willen proberen? Razend benieuwd of de gitaar iets voor jou is? Of wil je lekker zingen? Tijdens het Muziekfestival kunnen kinderen meedoen aan verschillende proeflessen.

Muriel Boeke en leerling

Muriel Boeke en leerling

13.00 – 13. 50 uur            Probeer de viool met violiste Muriel Boeke

Heb jij al eens op een viool gespeeld? Nee? Dan kan je het nu proberen! Of heb je het al wel eens gedaan en zou je het nog eens willen doen? Dat kan ook! Zondag 4 oktober vanaf  13.00 uur ben je welkom voor een proefles bij Muriel. Je kan dan zien hoe een viool er uitziet van dichtbij, voelen hoe hij voelt onder je kin, en horen hoe het klinkt als je met je vingers of met de strijkstok over de snaren gaat. En wie weet, misschien lukt het je om een liedje te spelen!

Muziekschool Amersfoort

Instrumenten uitproberen

 

14.00 – 14.50 uur             Proefles met Muziekschool Amersfoort 
Docenten van Muziekschool Amersfoort presenteren diverse instrumenten die je vervolgens mag uitproberen.

Muziek-op-Schoot met José Lieshout

Muziek-op-Schoot

15.00 – 15.50 uur             Muziek-op-Schoot
Een introductieles voor kinderen van 1 tot 3,5 jaar en hun ouders.
Het zelf ontdekken van klanken en van de eigen stem is het begin van de muzikale ontwikkeling van een kind. De eerste vier jaren zijn in dit opzicht van groot belang. In de Muziek-op-Schootlessen van José Lieshout wordt de aandacht voor klank en ritme op een speelse manier gestimuleerd. Muziek wordt daardoor net zo vanzelfsprekend als eten en drinken. En, mooi meegenomen: bezig zijn met muziek bevordert tevens de motorische en de taal- en spraakontwikkeling van kinderen.

Muziekmarkt in zaal De Galerij

In De Galerij presenteren zich diverse muziekdocenten en muziekscholen. Kinderen en ouders kunnen daar kennismaken met instrumenten en informatie meekrijgen over mogelijkheden van lessen.

 Optreden op de binnenplaats

De Vioolbende en aMuse 1

De Vioolbende

13.00 uur            Presentatie van Het Vioollab
Om 13.00 uur staat violiste Miriam Veeger klaar met haar vioolbende! Een spetterend optreden door de allerjongste violisten van Het VioolLab. Er wordt niet alleen viool gespeeld maar ook gezongen! En natuurlijk mag iedereen mee doen. De leerlingen worden begeleid door het strijkkwartet aMuse. Ook zal aMuse verrassen met een aantal bijzondere stukken!

 

 

Programma op het podium van het Stadscafé

Elk half uur presenteren diverse muzikanten die deelnemen aan de muziekmarkt zich met een kort programma op het podium van het Stadscafé.

2015 VIBES!

VIBES!

13.30 uur            Vibes! Gooit alles overhoop
Judith heeft haar eerste fluit-les en Francien haar eerste harp-les. Het gaat niet al te gemakkelijk, want fluit spelen is best ingewikkeld en harp spelen al helemaal. Maar wacht eens… Judith speelde toch harp en Francien fluit? Hoe zit dat nu? Kom kijken en luisteren hoe dát afloopt! Een voorproefje van het kinderconcert op 10 januari 2016. Met Judith Jamin (harp)  en Francien Post (fluit)

Karin Jochems

Karin Jochems

14.00 uur             Van tango tot foxtrot
Peter Floor (gitaar) en Karin Jochems (fluit) zijn beiden docent bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort. Allebei zijn ze  ook zeer regelmatig als uitvoerend musicus op het podium te vinden; van kamermuziekoptreden tot kinderconcert bij Toeters en Bellen! Vandaag spelen zij Oblivion en Histoire du Tango van de Argentijnse componist Astor Piazolla en Berceuse pour un jumeau en Foxtrot in Caracas gecomponeerd door Peter.

vioolles Nienke

Nienke en Myra

14.30 uur             Vioolduetten
Viooldocent Nienke Frankena  studeerde viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium en speelde jaren in diverse Nederlandse orkesten, waaronder 8 jaar in het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 1994 heeft Nienke een privélespraktijk in Amersfoort en Driebergen en heeft  ze leerlingen van 5 tot 87 jaar! Op 4 oktober speelt ze samen met  Myra Fransen (viool)  en Kaiya Agterberg (altviool).     

Peter Floor

Peter Floor

15.00 uur             Het ei van meneer Columbus
Wie was nou precies meneer Columbus? En waarom hebben de mensen het vaak over ‘het ei van Columbus’? Op 4 oktober zal het allemaal duidelijk worden!
Met Tamar Floor (dans) & Peter Floor (gitaar)

Tamar

Tamar Floor

 

 

 

Deelnemers aan het festival

De Harpschuur www.deharpschuur.nl
Pianofluitlespraktijk van Francien Post en Corien van den Berg www.pianofluitlespraktijk.nl
Muriel Boeke Concerten en Vioolles
Muziekschool Amersfoort www.muziekschoolamersfoort.nl
Het Vioollab www.vioollesamersfoort.com
Muziekonderwijs Midden Nederland www.muziekonderwijsmiddennederland.nl
Pianodocent Anne-maartje Lemereis
Clarissa Vis www.zeevisontwerp.nl
Celloduo Deuxcell www.deuxcel.nl
Viooldocent Nynke Frankena www.muziekcirkel.nl
Drieëtte Reesinck  www.suzukimuziekschool.nl
Martine Belderok,  docent klarinet

 

Geef een reactie