Ontbijtconcert met pianiste Sophia Thoma

In de serie ‘Ontbijt met Beethoven’ vindt op zondag 8 januari 2017 een ontbijtconcert plaats met de jonge pianiste Sophia Thoma. Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in Stadscafé De Observant, speelt zij werken van bekende componisten uit de klassieke muziekgeschiedenis, zoals Bach, Grieg, Chopin, schuman en natuurlijk Beethoven

sofiaSophia Thoma werd in 1995 geboren in Rotterdam en begon op vijfjarige leeftijd met pianospelen bij Johanne Lether. In december 2010 is ze aangenomen op de Jong Talent klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar ze op de School voor Jong Talent haar middelbare school combineerde met haar pianostudie bij Marlies van Gent. Ze werd in 2014 aangenomen op het conservatorium van Utrecht, waar ze nu haar pianostudie vervolgt bij Henry Kelder in het 3e jaar van de Bachelor.

Sophia heeft prijzen gewonnen bij verschillende concoursen, waaronder het Princes Christina Concours, het IPMC en het Steinway Pianoconcours. Ook heeft ze recitals gegeven in het binnen- en buitenland, o.a. in de Doelen (Rotterdam), het Concertgebouw in Amsterdam en voor de Nederlandse ambassade in Zürich. Ze is zeer actief in kamermuziek, met name in duospel. Ze speelt in meerdere vaste duo’s en ook in andere bezettingen.

Ze heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Pascal Devoyon, Ruth Nye, Rian de Waal, Igor Roma, Paul Komen, Riko Fukuda, David Kuyken, Marcel Baudet en Ellen Corver.

Praktische informatie

Datum: zondag 8 januari 2017
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (inclusief live klassieke muziek)
Reserveren noodzakelijk. Bestel hier je tickets

‘Ontbijt met Beethoven’ is een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met Stadscafé De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.