Ontbijtconcert met Muziektheater

In de serie klassieke ontbijtconcerten in de Observant maken we op zondag 5 februari bij wijze van uitzondering een uitstapje naar kleinkunst en muziektheater.  Dan zingen Eva Fiselier en Tom Jansen liederen van o.a.  Ramses Shaffy, Jacques Brel en Frits Lambrechts. Het tweede gedeelte van het programma zal bestaan uit Broadwaymtom-en-evausical- en pop-repertoire.  Tom en Eva zingen dan o.a. klassiekers van Stephen Sondheim en hedendaagse artiesten zoals  Ed Sheeran en Adele. Dit alles zal op theatrale wijze aan elkaar verbonden worden.

Eva Fiselier (1992) en Tom Jansen (1992) leerden elkaar kennen op de opleiding muziektheater aan de hogeschool voor de kunsten Artez in Arnhem. Tijdens hun studie hebben ze vaak samen gezongen en nu maken zij hun debuut als duo Tom & Eva.

Eva (alt) heeft zich tijdens haar opleiding voornamelijk gespecialiseerd in het performen. Zowel in beweging, zang als spel. Vooral het zingend acteren gaat haar goed af. Dit kwam allemaal goed tot uiting in haar afstudeervoorstelling WILDZANG in 2016. Uit deze voorstelling is close harmony trio  Wildzang Vocals voortgekomen waarmee ze regelmatig optreedt.

Bariton Tom volgde naast zang ook piano. Hij wordt vaak gevraagd om anderen te begeleiden, maar hij kan ook heel goed zingen en pianospelen tegelijkertijd. Tom treedt vooral op in muziektheatervoorstellingen en heeft als ambitie om ooit met een solovoorstelling on Carré te staan, het liefst met eigen werk.

Tom en Eva  houden allebei heel erg van kleinkunst, omdat de tekst en het verhaal hier bij centraal staan. Daarnaast is Tom ook actief in het klassieke repertoire, zo is hij bijvoorbeeld eind maart te zien in de junior versie van de Mattheus Passion bij muziektheater De Plaats. Eva houdt naast kleinkunst ook erg van musical repertoire, van bijvoorbeeld Steven Sondheim, de bekende componist en tekstschrijver van o.a. West Side Story (liedteksten) en Sweeney Todd (muziek en liedteksten).

Praktische informatie
Datum: zondag 5 februari 2017
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (inclusief live muziek)
Reserveren noodzakelijk: www.observant.nl

 

De ontbijtconcerten zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met Stadscafé De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier muziek aanbieden aan een breed publiek.