Ontbijtconcerten

Wakker worden met een croissant en Chopin? Ontbijten met muziek van Mozart of Vivaldi? Dat kan met de maandelijkse ontbijtconcerten in De Observant!

10 september 2017: trio aMuse

Trio aMuse

Op zondag 10 september start een nieuwe reeks ontbijtconcerten in De Observant met een optreden van aMuse.  aMuse is een jong bevlogen strijktrio uit Amersfoort bestaande uit de zussen Alessandra Sordo-Sanchez (viool), Carmen Sordo-Sanchez (alt-viool) en hun broer Raphaël Sordo-Sanchez (cello). Het familie-ensemble treedt van jongs af aan op in binnen- en buitenland. In april van dit jaar behaalde het trio de eerste prijs van het Tristan Keuris Concours. De carrière van de drie jeugdige strijkers kwam in een stroomversnelling na hun deelname aan het bekende tv-programma Heel Holland Bakt, waarbij presentator André van Duin hen omdoopte tot het Heel Holland Bakt Ensemble. In de zomer van 2016 trad aMuse op in Griekenland tijdens het zomer muziekfestival met musici uit Wenen en Berlijn.

aMuse speelt zondag 10 september werk uit diverse stijlperiodes. Luister hier naar Por una cabeza  van Carlos Gardel en Intermezzo van Kodaly gespeeld door het trio tijdens de finale van het Tristan Keuris Concours 2017 in Amersfoort

Praktische informatie

Datum: zondag 10 september 2017
Tijd: 9.30 – 11.00 uur
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (inclusief live klassieke muziek)
Reserveren noodzakelijk. Bestel hier uw tickets 

Volgende concerten 2017/2018

1 oktober 2017: Orestis Dimitriadis (piano)

Orestis DimitriadisOrestis Dimitriadis woont in Utrecht en geeft recitals en kamermuziekconcerten in binnen en buitenland. Hij vormt een duo met de Finse saxofoniste Nanna Ikonen en speelt met haar vooral hedendaagse werken. Met de celliste Judith Groen speelt Orestis een klassiek repertoire. Orestis behaalde in 2010 zijn Conservatorium diploma in Tessaloniki met grote onderscheiding. Daarna vervolgde hij zijn opleiding aan het Conservatorium van Utrecht met Martyn van den Hoek waar hij zijn Bachelor diploma met Honours behaalde. Op zondag 1 oktober zal hij werk spelen van Bach, Beethoven, Liszt en Chopin.

 

5 november 2017: James Oesie (contrabas)

James Oesie

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Hij speelde soloprogramma’s in het Amsterdamse Concertgebouw, Oosterpoort Groningen, TivoliVredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival, het Bachfestival in Dordrecht en Amersfoort, Cityproms Leeuwarden, CrossLinx Festival en op festival Wonderfeel, waar Radio 4 gelegenheidsrecensent Benjamin Herman zijn concert benoemde tot één van de hoogtepunten van het festival . Oesi speelde meerdere keren op NPO Radio 4, werd geportretteerd door NPO Radio 1 en was als solist te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden. Sinds februari 2016 is James de huismuzikant van het Utrechtse Het Muzieklokaal waar hij regelmatig met andere prominente musici speelt. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, een muziekfestival rondom de contrabas waarvan de eerste editie in mei 2017 in De Electriciteitsfabriek in Den Haag plaatsvond.
Op zondag 5 november speelt Oesie o.a. werken van Bach.

10 december 2017: Afke Wijma (piano)

Afke Wijma

Afke Wijma begon haar pianostudie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Vervolgens vertrok zij naar Parijs om haar pianostudie te vervolgen en orkestratie te studeren bij de Franse componist Guillaume Connesson.
In concert is zij te horen met Joke Wijma (hoorn) en met haar altviool- piano duo samen met Elsbeth de Jong. Ook betreedt zij regelmatig het podium met Ephraim van IJzerlooij (cello), Marieke Vos (klarinet) en vele anderen. Op zondag 10 december speelt zij een programma van Franse en Romantische composities.

 

7 januari 2018: Maarten Boogaard (piano)

Maarten Boogaard

Maarten Boogaard is 23 en studeert zijn bachelor klassiek piano bij Henry Kelder aan het Conservatorium in Utrecht. Hij speelt al piano sinds zijn 6e. Boogaard focust zich op laat-romantiek, impressionisme en modernisme. Tevens is hij een bekwaam improvisator in allerlei verschillende stijlen.

Op zondag 7 januari 2018 speelt Boogaard werken van Ravel, Rachmaninoff, Bach, en Wagner.

 

 

4 februari 2018: Veerle Winkelmolen (piano)

Veerle Winkelmolen

Veerle Winkelmolen volgt haar studie piano bij Henry Kelder aan het Conservatorium van Utrecht. Naast klassiek repertoire speelt ze ook popmuziek. Met haar band Nbraska heeft ze op vele festivals en in vele theaters gespeeld waarbij ze klassieke en eigen muziek combineert. In 2016 verzorgde Veerle al eerder een ontbijtconcert in de Observant, samen met saxofonist Lars van Keymeulen.  Met hem speelde ze ook in de Fentener van Vlissingenzaal in Utrecht en op het klassiek festival ‘Havik Concerten’ te Amersfoort.


Op zondag 4 februari brengt Veerle een soloprogramma.

 

 

 

4 maart 2018: duo SaxYOn (accordeon en saxofoon)

SaxYOn

Duo SaxYOn bestaat uit Marijke Schröer op saxofoons en Ellen Zijm op accordeon. Het is een fris en vrolijk ensemble, dat concerten geeft met een wervelvind aan muziekstijlen, uitgevoerd op verschillende instrumenten en omkleed met mooie verhalen en anekdotes. SaxYOn maakten een vliegende start in 2013, toen het duo slechts drie weken na een eerste kennismaking hun premièreconcert gaf. Sindsdien heeft SaxYon al op vele grote podia en festivals gestaan.
Optredens van het duo worden gekenmerkt door een mix van bekendere klassieke klanken, feestelijke volksmuziek en hedendaagse muziek. Die hedendaagse muziek is speciaal voor hen geschreven, waarbij de componisten zich hebben laten inspireren door de muziekstijlen waarin de saxofoon en de accordeon  thuis zijn, zoals Balkanmuziek, Jazz, Moderne muziek en Zuid-Amerikaanse muziek. Stijlen, composities en klankkleuren vloeien soms haast ongemerkt in elkaar over, waardoor de grenzen tussen oude en moderne muziek voor het publiek vervagen.

 

8 april 2018: Eline Verkuyl (piano)

eline-verkuijl

 Eline Verkuijl is een pianiste van 22 jaar oud, en derdejaars studente van het conservatorium in Utrecht. Ze heeft het grootste deel van haar leven privé les gehad in Bennekom, waar ze is opgegroeid. Op haar 18e bleek vrij onverwachts dat er meer in zat voor haar. Ze volgde 2 jaar de vooropleiding in Arnhem. Dat smaakte naar meer, dus deed ze auditie in Utrecht. Ze heeft de eerste twee jaar les gehad van Sebastian Colombo, en vervolgt nu haar studie bij Henry Kelder. Haar dagelijks leven bestaat uit zelfstudie, samenspel, meedoen aan projecten en lesgeven aan kinderen.

 

 

De ontbijtconcerten in De Observant zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

Geweest

zondag 8 januari 2017:  Sophia Thoma (piano en kamermuziek)
Zondag 5 februari 2017: Eva Fiselier (zang en piano)
Zondag 5 maart 2017: Felix Justin (piano)
Zondag 2 april 2017: Peter Sluijs (piano)

Zondag 11 december 2016
Judtih Groen (cello) en Sabrina Avakova

Ontbijtconcert met Judith Groen en Sabrina AvakovaIn de serie ‘Ontbijt met Beethoven’ vindt op zondag 11 december 2016 een ontbijtconcert plaats met celliste Judith Groen en pianiste Sabrina Avakova. Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet in Stadscafé De Observant, spelen zij werken van bekende componisten uit de klassieke muziekgeschiedenis, zoals Rachmaninoff, Schumann, Chopin, Bach en natuurlijk Beethoven.

Judith Groen behaalde haar bachelor of music bij Timora Rosler, en studeerde daarna verder aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Justus Grimm. Zij behaalde daar haar Master of Music with Honours in 2014. Groen is remplaçent in de Filharmonie Antwerpen, actief in kamermuziek en treedt regelmatig op als duo Colour Collective met pianiste Maureen Wong.  Ook met Sabrina Avakova betreedt zij regelmatig het podium.

Sabrina Avakova is geboren in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Vanaf haar 5e jaar kreeg zij les van Lidiya Nikolayevna, bekend vanwege haar methodiekboeken.  Op 11-jarige leeftijd gaf Avakova concerten in de hele Sovjet Unie en op haar 12e ontving zij de Nationale Filharmonie prijs in de categorie jonge talenten.  In 2006 begon Sabrina aan het Utrechts Conservatorium als studente van Klára Würtz en behaalde haar Master diploma. Naast uitvoerend musicus is Avakova ook pianodocent bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort.

Zondag 6 november 2016 
Ephraim van IJzerlooij (cello) en Afke Wijma (piano)

Ontbijtconcert met Ephraim van IJzerlooij en Afke WijmaPianiste en componist Afke Wijma begon haar pianostudie aan het Prins Claus conservatorium in Groningen en vertrok vervolgens naar Parijs om daar haar pianostudie voort te zetten en orkestratie te studeren bij de Franse componist Guillaume Connesson.
Afke gooit een verscheidenheid aan talenten in de strijd om jong en oud in contact te brengen met de schoonheid van klassieke muziek. Ze presenteert bijvoorbeeld kinderconcerten in de Classic Express van Stichting Prinses Christina Concours.Ook is zij als componist en presentator werkzaam bij stichting BeMyGuest met de kindervoorstelling ‘Het mysterie van het verdwenen geluid’. In concert is zij te horen met Joke Wijma (hoorn) en met Elsbeth de Jong (alt-viool). Ook betreedt zij regelmatig het podium met Ephraim van IJzerlooij.

Ephraim van IJzerlooij is een toegewijd kamermusicus. Hij geeft concerten met o.a. zijn vaste pianist Maurice van Schoonhoven en speelt ook regelmatig samen met Afke. Ephraim heeft een brede interesse in taal en verbindingen met muziek. Onderweg schrijft hij vaak verhalen op die hij later uitwerkt tot bijvoorbeeld een gedicht. Zo zijn er al twee bundels met gedichten van hem uitgegeven: ‘De Geheime Tuin van Muziek’ en ‘De Klank van Stilte’. Ephraim studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Monique Bartels en Dmitri Ferschtman.

Zondag 11 september 2016
Ontbijconcert met Lars van Keymeulen
en Veerle Winkelmolen

Lars van Keymeulen en Veerle Winkelmolen hebben elkaar ontmoet op het Utrechts Conservatorium en spelen sinds een aantal maanden samen. Lars heeft zijn studie aan het Kunsthumaniora van Brussel met hoogste onderscheiding bij Tijl Verhaeghe afgerond. Hij speelde bij tientallen orkesten en kwartetten en is lid van de band ‘De Jartellen’. Momenteel studeert hij in Utrecht bij Johan van der Linden. Lars van Keymeulen en Veerle Winkelmolen
Veerle volgt haar studie bij Henry Kelder. Afgelopen jaar heeft ze ervaring opgedaan met het begeleiden van verschillende klassiek muzikanten. Naast klassieke muziek heeft ze ervaring in de popwereld. Ze speelt met de band Nbraska en heeft op vele festivals en in vele theaters gespeeld waarbij ze klassieke en eigen muziek combineert.
Als duo speelden Veerle en Lars o.a. in de Fentener van Vlissingenzaal in Utrecht en op het klassiek festival ‘Havik Concerten’ te Amersfoort. Tijdens ‘Ontbijt met Beethoven’  speelden ze werken van o.a. Ravel, Muczynski, De Leeuw, Cockcroft én Beethoven.

Musici gezocht!

Voor Ontbijt met Beethoven zijn we steeds op zoek naar jonge musici. Studeer je aan het conservatorium of ben je net afgestudeerd en ben je in staat om een klassiek programma te verzorgen van ongeveer 85 minuten?  Vind je het geen probleem om op zondagochtend te komen spelen tegen een bescheiden vergoeding?

Stuur dan een mailtje naar ontbijtbeethoven@gmail.com