Uitweekend Amersfoort 2017

uitweekendTijdens het UITweekend Amersfoort openen de culturele organisaties in Amersfoort hun deuren! Op 9 en 10 september wordt het een groot feest waarbij je als bezoeker de theaters, musea en meer kunt ontdekken. Toeters & Bellen doet op zondag 10 september ook mee met het UITweekend in Stadscafé De Observant. Vanaf 13.00 uur ’s middags zijn er gratis muzikale workshops, probeerlessen en presentaties voor kinderen en hun (groot-)ouders. De volgende activiteiten worden aangeboden*:

Sprekend Muziek  (om 13.00 en om 13.30 uur)
Maak kennis met ritme, samenspel, melodie en nog veel meer. We gebruiken stem, instrumenten en beweging om kinderen spelenderwijs muzikaal wakker te maken. Rock & roll voor kinderen met de cajon, melodica en ukelele! (Leeftijd: ca. 5 tot 8 jaar)

Presentatie blokfluit (13.15 uur)
Blokfluiten bestaan in soorten en maten.  Marit Darlang geeft een korte presentatie met diverse soorten blokfluiten , waarna de kinderen ook mogen uitproberen .

Workshop Spelen met Muziek (13.45 uur)
Ontdek met Marit Darlang  van Muziekonderwijs Midden Nederland hoe leuk het is om zelf muziek te maken. Voor kinderen uit de onderbouw van de basisschool (ca. 4 t/m 6 jaar).

Karin Jochems en Peter FloorSneak preview kinderconcert  Peetje Teeveetje en de apparaten (14.00 uur)
Een voorproefje van de voorstelling  die Karin Jochems  en Peter Floor op zondag 5 november 2017 geven in De Observant.
Toen Peetje nog een klein Peetje was, waren de TV-programma’s nog in zwart-wit. Maar al gauw maakte hij kennis met de kleuren televisie en daarna de andere apparaten zoals de videorecorder, DVD-speler en natuurlijk de computer. Peetje kan zich veel verhalen niet meer precies herinneren maar de muziekjes hoeft hij maar te horen en herkent ze meteen. Een  interactief kinderconcert waarbij de voetjes van de vloer mogen!
Karin Jochems (fluit) en Peter Floor (Gitaar) verzorgden afzonderlijk van elkaar al eerder kinderconcerten voor Toeters & Bellen, maar nu voor het eerst als duo.

Klankspeeltuin (14.00 uur)
Een muzikale workshop van het VioolLab voor avontuurlijk peuters tussen 2-4 jaar die viool willen spelen.

Introductieles  gitaar of saxofoon  (14.15 uur en 14.45 uur)
Wil jij de gitaar/saxofoon uitproberen? Kom dan naar de introductieles van William of Elger van Muziekschool Amersfoort

Presentatie Anne-Maartje Lemereis (14.30 uur)
Pianodocent en componist Anne-Maartje Lemereis  geeft  een vooruitblik op festival  ‘In de Knop’ dat in maart 2018 voor de tweede keer in samenwerking met Toeters & Bellen en De Observant plaatsvindt in De Observant.
‘In de Knop’ is een evenement waar jonge componisten van 4 tot 19 jaar hun composities ten gehore mogen brengen.  Anne-Maartje zal  uitleggen hoe je kan meedoen aan het festival en ter afsluiting  een aantal composities op piano laten horen.

DSC_0460Workshop Alles wat eigenlijk niet mag van de viooljuf! (14.30 uur)
Experimenteren met geluid op de viool voor iedereen die dat wil.

Play-along met de VioolBende (15.00 uur)
Is het leuk om viool te spelen? Kom het proberen en speel mee met het optreden van de VioolBende, het jongste en leukste strijkorkest van Nederland!  Vanaf 2 jaar

Zing mee met Renée (15.30 uur)
Zing de leukste liedjes mee met het VioolLab Kinderkoor
Alle leeftijden

De workshops worden aangeboden door Toeters & Bellen,  Viool Lab , Muziekonderwijs Midden NederlandMuziekschool Amersfoort en Muziekles in Amersfoort.

*Wijzigingen voorbehouden