Kinderconcert Peetje Teeveetje en de andere apparaten

Karin Jochems en Peter FloorZondag 5 november om 12.15 uur organiseert Toeters & Bellen kinderconcert ‘Peetje Teeveetje en de andere apparaten’ in De Observant. In deze muzikale familievoorstelling nemen gitarist Peter Floor en fluitiste Karin Jochems kinderen en hun (groot-) ouders mee in een muzikale vogelvlucht door de geschiedenis van televisie, video, dvd en computer.

Peter Floor en Karin Jochems zijn beiden docent bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort, waar zij met veel enthousiasme lesgeven aan leerlingen in alle leeftijdscategorieën. Zij zijn beiden ook zeer regelmatig als uitvoerend musicus op het podium te vinden: van kamermuziekoptreden tot kinderconcert.

Peter Floor studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Zowel als solist als in ensembleverband treedt hij regelmatig op. Ook is hij als componist actief en schreef o.a.  voor gitaar en een Adagio voor strijkorkest.
Karin Jochems studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Abbie de Quant. Als uitvoerend musicus is zij te vinden in de meest uiteenlopende bezettingen en muziekstijlen. Zo treedt zij regelmatig op met de organisten Jamie de Goei en Ko Zwanenburg en maakt deel uit van ART Ensemble (Air, Rhythm, Touch), dat zich met name richt op moderne, contrastrijke composities.

Peetje Teeveetje en de andere apparaten
Peetje kijkt altijd graag televisieprogramma’s. Toen Peetje nog klein was, waren de tv-programma’s nog in zwart-wit. Maar al gauw maakte hij kennis met de kleurentelevisie en alle andere apparaten zoals de videorecorder, DVD-speler en natuurlijk de computer. Peetje kan zich veel verhalen van de films en series niet meer precies herinneren, maar de muziekjes hoeft hij maar te horen en hij herkent ze meteen.
Wist je dat in films best vaak klassieke muziek wordt gebruikt? Kinderconcert Peetje Teeveetje gaat langs allerlei bekende begintunes van series en programma’s en is een feest der herkenning voor jong en oud. Soms mag je meezingen en ook de voetjes gaan van de vloer!

Praktische informatie
Datum: zondag 5 november
Aanvang: 12.15 uur  (Observant open vanaf 11.45 uur)
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Entree: volwassenen € 5,- en kinderen € 3,50
Koop hier tickets