Kinderconcert Matilda en Kleine Vis

matilda-fcdenhaag-120616-08-x3Op zondag 8 januari om 12.00 uur kunnen kinderen en hun (groot-)ouders weer genieten van een kinderconcert van Toeters & Bellen in Stadscafé De Observant. Dit keer staat de voorstelling ‘Matilda en Kleine Vis op het programma.  Een Vertel-muziek-tekenvoorstelling met fluitkwartet ‘De vrienden van Matilda’.

Matilda is met oma op vakantie aan zee. Elke dag gaan ze naar het strand. En elke dag bakt Matilda voor oma een heerlijke slagroomtaart … van zand natuurlijk! Op een middag wil ze mooie schelpen zoeken om haar taart te versieren. ‘Ga je niet te ver?’ vraagt oma. Matilda loopt en loopt en vergeet helemaal wat oma heeft gezegd. Plotseling staat ze stil. Hé, wat ziet ze daar? Dat lijkt wel een zwembadje, zomaar in het zand. Voorzichtig stapt ze in het water. En dan …

Wil je weten hoe dit afloopt?
Kom dan naar de Vertel-Muziek-tekenvoorstelling Matilda en Kleine Vis in Stadscafé De Observant. ‘Oma’ Marijke Beversluis vertelt het verhaal en studeert met de zaal het Matilda en Kleine Vis-liedje in. Vier musici met bijzondere dwarsfluiten spelen vrolijke klassieke muziek bij het verhaal. Na afloop van het verhaal, mogen alle kinderen kleurplaten kleuren om het strand te versieren, mét muziek!

Luisterprentenboek
De voorstelling is gebaseerd op het prentenluisterboek Matilda en Kleine Vis. Fluitiste, schrijfster en muziekprogrammeur Noor Kamerbeek, schreef een fantasievol en ook een beetje spannend verhaal over het meisje Matilda (5) die zij echt op het strand heeft ontmoet. Illustratrice José Vingerling bracht haar tot leven met prachtige tekeningen. En componist Dominy Clements componeerde er vrolijke, licht-klassieke muziek bij.

Het concert in Amersfoort wordt uitgevoerd door:
Marijke Beversluis, vertelster
Dominy Clements, subcontrabasfluit
Noor Kamerbeek, altfluit
Egbert Jan Louwers, dwarsfluit
Ivo Visser, basfluit

Praktische informatie
Datum: zondag 8 januari 2017
Aanvang: 12.00 uur (Observant open vanaf 11.30 uur)
Locatie: Stadscafé de Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Leeftijd: geschikt vanaf 4 jaar.
Entree: volwassenen € 5,- en kinderen € 3,50
Bestel hier je tickets

00matilda-cover4