Jazzconcerten voor kinderen

In samenwerking met Rabobank Amersfoort Jazz organiseert Toeters & Bellen op zondag 27 mei jazz-concerten voor kinderen en hun ouders in De Observant.

Doe bop sje BOEM

doebopsjeboemIn Doe bop sje BOEM laat Jazz4kids het jonge publiek op toegankelijke manier kennis maken met jazzmuziek. Naast swingende muziek en improvisatie ligt de nadruk in Doe bop sje BOEM op de klank en eigenschappen van de verschillende instrumenten. 

Zangeres Roos zingt over haar liefde voor jazzmuziek en stelt de band voor. Na een hilarisch lied over instrumenten vergeten en weer opnieuw beginnen, onderzoekt Roos samen met de kinderen de klank en functie van de instrumenten. Hoe klinkt de contrabas in zijn eentje? Kan de gitaar iets wat andere instrumenten niet kunnen? En wat heeft de zangeres gemeen met de saxofonist?
Natuurlijk is bijna alles interactief: hoe leuk is het om met je lijf een ritme te spelen, net als het drumstel? In Doe bop sje BOEM kunnen kinderen meezingen, bewegen, klappen en improviseren.

Datum: Zondag 27 mei 2018
Tijd: 12:15 – 13:00 uur
Duur: 50 minuten
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort

Bezetting: Roos Faas (zang), Soren Ballegaard (saxofoon), Jens Larsen (gitaar), Olaf Meijer (contrabas), Thorsten Grau (drums)

Bestel hier tickets

De Liedjestovenaar

Het interactieve optreden van de Liedjestovenaar zit boordevol mooie, vernuftige liedjes in verschillende stijlen en ritmes. De Liedjestovenaar wordt begeleid door Leo Bouwmeester op piano en Cord Heineking op Contrabas.

Je hoort lieve, ondeugende en grappige teksten gecombineerd met onder andere Latijns Amerikaanse bolero (Kusje op je wang), swingende jazz (‘Retteketet, retteketet’), wals en Mariachi (‘Het schommellied’) Rock ’n Roll (‘Dansje met Mama’). De voorstelling eindigt met de jazzwals ‘Tekening’ waarbij de kinderen worden uitgenodigd om samen te gaan tekenen. Kinderen worden op betoverende, liefdevolle wijze meegenomen in de improvisaties en het samenspel.

Datum: Zondag 27 mei 2018
Tijd: 13:45 – 14:30 uur
Duur: 50 minuten
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Leeftijd: 6-10 jaar

Bestel hier tickets