Concerten 2018

Concertdata 2017 

Zondag 10 september: Het Kleurfeest

GEWEEST

Zondag 2 april 2017: De kleine AntonínZondag 5 februari 2017: kinderconcert  Sneeuwwitje haakt een monster
Zondag 5 maart 2017: Een bijzondere beer
Kinderconcert Mathilda en Kleine Vis – zondag 8 januari 2017
Kinderconcert PLOINK! van Deuxcell- zondag 6 november 2016:
Kinderconcert Muziek uit alle windstreken met Trio Sofietje – zondag 2 oktober 2016
Kinderconcert Carnaval der Dieren en Uitweekend Amersfoort – zondag 11 september 2016:
De betoverde Harp – zondag 3 april 2016
Kater Boris op de Balkan – 6 maart 2016
Woei! – zondag 7 februari 2016
Fluit + Harp = FLARP – 10 januari 2016
Hulst met herrie – 13 december 2015
Twee honden in de dierentuin – 1 november 2015
Toeters & Bellen Muziekfestival – 4 oktober 2015

De wind waait over het water – 1 maart 2015

Maria & Marchien

 

 

 

 

Wereldzeeën  – 1 februari 2015

Lizette Bertelsmann studeerde aan het Utrechts conservatorium en begon al kort nadat zij aan haar opleiding was begonnen met lesgeven. Zij heeft zich gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen.  Inmiddels heeft Lizette  een eigen lespraktijk opgebouwd in Utrecht en Den Haag en is sinds 2009 als viooldocente verbonden aan De Nieuwe Muziekschool te Bussum en de muziekschool in Vianen. Naast het lesgeven speelt Lizette  in orkesten en ensembles.

Caroline Deul studeerde cello aan het conservatorium in Den Haag en Utrecht. Ze heeft les gehad bij onder andere Lenian Benjamins, Ran Varon en Timora Rosler. Caroline heeft een lespraktijk in Utrecht, waar ze celloles geeft aan jong en oud. Ook speelt Caroline kamermuziek in verschillende ensembles. Samen met Lizette  vormt zij het duo Allegro Giusto waarmee ze regelmatig optreedt.

Winterwonderland – 21 december 2014

José Lieshout  heeft na haar studie Frans aan de RUU klassiek zang gestudeerd bij Meinard Kraak (Docerend Musicus) en bij Henny Diemer (Uitvoerend Musicus) aan het Utrechts Conservatorium. Reeds tijdens haar zangstudie zong zij regelmatig in het Groot OmroepKoor en in het Extra Koor van De Nederlandse Opera. Daarnaast was zij actief als uitvoerend musicus.In 2012 heeft zij de opleiding Koordirectie voor vakmusici aan het Utrechts Conservatorium gevolgd. In 2011 en 2013 heeft zij meegedaan aan de Kurt Thomascursus. Het lesgeven boeide haar steeds meer. Nu heeft zij een uitgebreide lespraktijk. In deze lespraktijk, de Muziekwerkplaats, geeft zij niet alleen privézangles maar worden ook velerlei cursussen (zoals Muziek-op-Schoot en de solfègecursus ‘Noothulp’) en andere activiteiten op zanggebied georganiseerd. Sinds 2008 dirigeert zij Vocaal Ensemble DaCapo. Vanaf maart 2013 is zij dirigent van het vrouwenkoor TDK EigenWijs in Amersfoort.

Sprakeloos – ofwel hoe Prinses Prietepraat haar spraak kwijt raakte.. – 2 november 2014

Klik hier voor een impressie van het concert.

Miriam Veeger begon al op vierjarige leeftijd met Suzuki vioollessen in de Verenigde Staten en als twaalfjarige werd zij aangenomen op het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. In 1994 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium.  In de loop der jaren gaf Miriam vele recitals in onder andere Polen, België en Engeland. Ook was zij Primarius van het Kandinsky Kwartet en speelde zij bij de Nederlandse Kamer Opera, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Radio Philharmonisch Orkest. In 2012 richtte Miriam MatchMakingMuse op. Hiermee verzorgt zij cultuureducatieve projecten voor het basis- en middelbaar onderwijs en bedrijven.  Haar Vioolschool Vioolles Amersfoort is inmiddels een begrip in Amersfoort en omstreken.

Peter Floor studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Zowel als solist als in ensembleverband treedt Peter regelmatig op. Hij maakt o.a. deel uit van het Mieke Honingh & Friends Ensemble. Dit ensemble bestaat uit leden van het  Metropole Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. Peter is ook als componist actief en schreef o.a vor gitaar en  een Adagio voor strijkorkest. Een aantal van zijn composities zijn te beluisteren geweest via Radio 4. Als docent heeft Peter al veel leerlingen onder zijn hoede gehad en was hij in het verleden invalkracht op de muziekscholen van onder andere Almere en Hilversum.

Het Apollonia pianotrio bestaat uit Elynn Weiland Piano, Carmen Sordo, altviool en Alessandra Sordo, viool. Alle drie leerlingen van het Nieuwe Eemland. De gemiddelde leeftijd van deze bijzonder getalenteerde dames is nog maar 14 jaar! Het trio stond afgelopen juli in de finale van Arteganza talent scout en wordt gecoacht door Vioolles Amersfoort.

 

 

Het Mysterie van het verdwenen geluid – 5 oktober 2014

Pianiste Afke Wijma (links) en altvioliste Elsbeth de Jong

Afke Wijma studeerde,  na het behalen van haar diploma aan het conservatorium in Groningen, in  Parijs bij Igor Lazko aan het Schola Cantorum en bij Aline Bartissol aan de École de Musique de Montreuil. Tegelijkertijd studeerde zij orkestratie bij componist Guillaume Connesson. Als presentatrice en pianist geeft zij jaarlijks vele kinderconcerten in de Classic Express van Stichting Prinses Christina Concours. Zij is daarnaast een van de creatieve breinen achter de ‘multidimensionale’ band MIRAKEL die naast klassieke composities eigen werk speelt op bijzondere locaties.

Elsbeth de Jong  won prijzen bij het concours van de stichting Jong Muziek Talent Nederland en het Prinses Christina Concours.  Zij gaf diverse concerten in verschillende formaties  en op veel  verschillende plekken, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw. In 2012 besloot zij zich volledig op de kamermuziek te richten. In een vaste combinatie met pianiste Afke Wijma en incidenteel met vele andere muzikanten, geeft zij tientallen concerten per jaar. Om haar liefde voor muziek te kunnen delen met kinderen heeft De Jong  Het Mysterie van het Verdwenen Geluid bedacht.  In dit spannende concert hebben kinderen zelf een hoofdrol en maken zij kennis met diverse instrumenten en muziek.

 

Een concert voor de maan – 2 maart 2014

Harm Martens

Elja Algra

Harm Martens volgde zijn gitaaropleiding aan de Schumann Academie. Hij geeft klassiek gitaarles in Zeewolde en bij de Gitaarkelder in Amersfoort. Harm speelt in enkele muziekensembles en begeleidt regelmatig zangers en zangeressen. Sinds kort gaat zijn interesse ook uit naar muzikale ondersteuning van het gesproken woord.

Voor Elja Algra is de moedertaal vooral een expressiemiddel en voorlezen meer dan voorlezen alleen. Ze is Neerlandica en geeft als vrijwilliger taalondersteuning aan kinderen met een communicatiestoornis. Ze was als docent Algemene Beroepsvoorbereiding verbonden aan de lerarenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam.

 

Mathilde en de Muizenfluit – 2 februari 2014

Entre Dos betekent ‘tussen twee’: tussen twee personen, tussen twee instrumenten en soms ook tussen twee verschillende muziekstijlen. Sinds 2007 speelt Entre Dos uitsluitend eigen composities van de hand van Dropsie. In zijn muziek smelten verschillende muziekstijlen samen en speelt de gitaar geen begeleidende rol, maar zijn de instrumenten elkaars gelijken.

Karin Jochems-Basting studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht bij Abbie de Quant. Zij werkt regelmatig met de organisten Ko Zwanenburg en Jamie de Goei samen, maakt deel uit van het Utrechts Fluitkwartet, het Nederlands Fluitorkest en het Ziblat Ensemble met pianist Laura Holtzenspies. Als fluitiste van het New Venture Trio speelde zij in 2007 bij de doop van Prinses Ariane. Momenteel is Karin Jochems ook coördinator en docente bij Muziekonderwijs Midden Nederland in Amersfoort.

Adriaan Dropsie begon zijn muzikale loopbaan met fluit, maar wisselde naar de gitaar. Hij studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium bij Balthazar Benítez. Naast fluit/gitaar composities schreef Adriaan diverse muziekmethoden voor het basisonderwijs en produceert hij basisschoolvoorstellingen. Als eerste buitenlander werd Adriaan in 2000 onderscheiden met een ‘Honorary Membership’ van de Classic Guitar Club door de California State University Fullerton.

Jazz4kids – zondag 5 januari 2014

Suzan Overmeer (1973) is in 2006 begonnen met het ontwikkelen en uitvoeren van educatieve jazzprojecten voor kinderen onder de naam Jazz4kids. Suzan heeft, samen met de muzikanten van haar band Jazz4kids, drie interactieve jazzconcerten voor kinderen geschreven. Als zangeres voert ze deze concerten uit op scholen en theaters door het hele land. In 2008 is het boek + CdJazz in de klas (uitgeverij De Toorts) van haar hand verschenen. Suzan geeft daarnaast jazz- en improvisatieworkshops aan groepen kinderen op school en nascholingen aan leerkrachten of muziekdocenten.

Jens Larsen is geboren in Denemarken in 1973. Hij begon met gitaar spelen toen hij 12 jaar was. Hij volgde lessen klassiek gitaar en gaf al snel uitvoeringen, solo en duo met viool.
Na het volgen van een studie Jazzmuziek in Kopenhagen deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij werd hier aangenomen en hij studeerde er jazz gitaar van 1998 tot 2004.
Sinds 1998 werkt Jens als musicus in Nederland. Hij speelde op de Nederlandse podia en voor de Nederlandse radio ondermeer met zijn bands Traeben en Jazzsupply. Ook speelt hij sinds 2007 in de band Jazz4kids en arrangeert en schrijft hij liedjes voor Jazz4kids

Olaf Meijer houdt van improviseren en groove en lage noten. Op zijn 15e begon hij met basgitaar spelen en kwam meteen al in een bandje van de popschool in Rotterdam. Toen hij 19 jaar was werd hij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2002 studeerde hij af en sindsdien is hij actief als een bevlogen bassist en basdocent. Olaf is bassist en medeoprichter van de band Træben, een modern jazz kwartet. Hij is de vaste bassist van zanger/ liedjesschrijver/cabaretier Thijs Maas, met wie hij in de theaters in Nederland staat. Verder speelt hij vast in het educatieve jazzproject Jazz4kids. Meer info

Een wintervertelling – zondag 22 december 2013

Karien Janssens uit Amersfoort is een ervaren verhalenvertelster. Met haar geheel eigen stijl  neemt zij kinderen mee in de wereld van sprookjes en legenden. Samen met celliste  Caroline Deul bewerkte zij een oud Russisch sprookje tot een muzikale vertelvoorstelling waarin  verhaal en cello om en om de hoofdrol vervulden.

Caroline Deul studeerde cello op het conservatorium in Den Haag en Utrecht, waar zij in 2011 succesvol haar Bachelor of Music behaalde. Ze heeft les gehad bij onder andere Lenian Benjamins en Ran Varon. Ze vervolgde haar cellostudie met de Master of Music bij Timora Rosler en ze krijgt barokcellolessen van Viola de Hoog. Caroline speelt kamermuziek in verschillende ensembles. Ook heeft zij een lespraktijk in Utrecht, waar ze celloles geeft aan jong en oud. Meer info

 

Het Komkommermeisje – zondag 3 november 2013

Muriel Boeke  (viool) baseerde de voorstelling op een bestaand Oosters verhaal, maar gaf er  in woord-,  muziek – en instrumentkeuze een geheel eigen draai aan. Zij werd in deze voorstelling begeleid door Jeroen Baas (gitaar en djembé) en Joyce de la Croix (fluit). Eerder gaf Boeke in Amersfoort een kinderconcert in kunsthal KAdE en nam zij initiatief voor de benefietvoorstelling ‘De liefde van de Sultan’ voor de voedselbank. Bij dit laatste concert betaalde het publiek als entree een zelf te bepalen hoeveelheid levensmiddelen ten behoeve van de voedselbank.

 

Marimba! – zondag 6 oktober 2013

Yannick Bergevoet (1984, Hengevelde) kreeg op zevenjarige leeftijd zijn eerste pianolessen. Toen hij twaalf was begon hij daarnaast met slagwerklessen aan de muziekschool en bij de plaatselijke muziekvereniging Apollo in Goor. Hij studeerde aan het conservatorium in Zwolle en Enschede. Daarna vervolgde hij zijn studie aan de Messiaen Academie in Zwolle (master), alwaar hij zich specialiseerde op het gebied van melodisch slagwerk.

Momenteel is Yannick als slagwerkdocent verbonden aan de “Musikschule Niedergrafschaft” in Uelsen (Duitsland) en de Muziekschool Hof van Twente in Goor. Tevens is hij als freelance docent en instructeur/dirigent actief bij verschillende muziekverenigingen.  Yannick wil de marimba onder een breed publiek bekend maken met een gevarieerd repertoire van Bach tot Coldplay. Meer info